Já bych uvítala, kdyby se všechny ty zákazy (dětí, psů atd.) člověk dozvěděl předem. Nemám ráda, když projedu Google Maps, sociální sítě a webové stránky daného podniku, a stejně se nic nedozvím. Jinak mi to je asi jedno, ať si každý dělá, co uzná za vhodné. A já si taky pak zajdu do takového podniku, který mi bude sympatický. :)
Poslední roky mě v restauracích otravuje otázka "bylo vše v pořádku?" Sakra! Přišel jsem na jídlo, na na kontrolu. Proč se mě málokdy v restauraci zeptají, zda mi u nich CHUTNALO? O to přeci u jídle jde na prvním místě, nebo ne? Co myslíte?
ale tak asi je to trochu výsledek stereotypu jazyka, oni by se asi rádi zeptali, jestli ti chutnalo, ale vypadne z nich tahle píčovina ... no stress :)
asi je zajímavé si říct, co to je "rozumný" poplatek u dortovného. na oslavě narozen dcery nám řekli, že je to 500,-, což je skoro cena dortu.... tak jsme ukončili oslavu, vzali si dort a šli jinam, kde nás nechali dokonce zadarmo...:-) To tržní prostředí je krásné...:-)
Když mi paní povídala do telefonu, že od nového roku za rezervaci stolu pro 4 zaplatím předem 400;- a u stolu pro 6 osob zaplatím 600;- trochu mě to zarazilo. Ale chápu to. Nakonec jsem rezervoval jinou restauraci, zdarma, zjistil jsem, že tam taky dobře vaří a že občasná změna nemusí být špatná.
Je to rùzne. Když se mi restavrace nelíbí tak tam příšte nejdu. Vždycky to je o lidech. O personálu i hostech. Dojem ze sebelepší restaurace pokazí nevychovaní hosté, kteří tam právě jsou, nebo číšnik, který právě nemá svůj den.
Irituje me:
- hudba z repraku v restauraci
- neochotna, otravena obsluha (nic se behem covidu nenaucili)
- monotonni jidelaky (zacinaji chybet typicky ceska jidla)
Já bych uvítala, kdyby se všechny ty zákazy (dětí, psů atd.) člověk dozvěděl předem. Nemám ráda, když projedu Google Maps, sociální sítě a webové stránky daného podniku, a stejně se nic nedozvím. Jinak mi to je asi jedno, ať si každý dělá, co uzná za vhodné. A já si taky pak zajdu do takového podniku, který mi bude sympatický. :)
Poslední roky mě v restauracích otravuje otázka "bylo vše v pořádku?" Sakra! Přišel jsem na jídlo, na na kontrolu. Proč se mě málokdy v restauraci zeptají, zda mi u nich CHUTNALO? O to přeci u jídle jde na prvním místě, nebo ne? Co myslíte?
ale tak asi je to trochu výsledek stereotypu jazyka, oni by se asi rádi zeptali, jestli ti chutnalo, ale vypadne z nich tahle píčovina ... no stress :)
No jasně. Mnohdy jsou i milí a tak jim to povím.... v pořádku a chutnalo. Povězte to kuchaři :-)
asi je zajímavé si říct, co to je "rozumný" poplatek u dortovného. na oslavě narozen dcery nám řekli, že je to 500,-, což je skoro cena dortu.... tak jsme ukončili oslavu, vzali si dort a šli jinam, kde nás nechali dokonce zadarmo...:-) To tržní prostředí je krásné...:-)
Když mi paní povídala do telefonu, že od nového roku za rezervaci stolu pro 4 zaplatím předem 400;- a u stolu pro 6 osob zaplatím 600;- trochu mě to zarazilo. Ale chápu to. Nakonec jsem rezervoval jinou restauraci, zdarma, zjistil jsem, že tam taky dobře vaří a že občasná změna nemusí být špatná.
Až na jednu otázku jsem odpověděl jako menšina... jsem asi divnej. Dobrou chuť!
Je to rùzne. Když se mi restavrace nelíbí tak tam příšte nejdu. Vždycky to je o lidech. O personálu i hostech. Dojem ze sebelepší restaurace pokazí nevychovaní hosté, kteří tam právě jsou, nebo číšnik, který právě nemá svůj den.
Jsou restaurace dobré, kde mě rádi vidí. Tam chodím. Do těch ostatních ne. Co je na tom tak složitého, paně Čermák?
Překvapilo mě kolík lidí hlasovalo proti v poslední otázce:
Je OK, když si restaurace účtuje poplatek za kečup, majonézu navíc či další "dochucovadla"?
Za mě je to ok, když si například k burgeru s hranolky vybírám z pěti druhů omáček, které si dělají sami.
Příplatek za kečup, sojovku nepovažuji za ok, když vám číšník přinese košík plný lahviček a dochucovadly po americkém způsobu.