11 Comments

Irituje me:

- hudba z repraku v restauraci

- neochotna, otravena obsluha (nic se behem covidu nenaucili)

- monotonni jidelaky (zacinaji chybet typicky ceska jidla)

Expand full comment
Feb 7·edited Feb 7

Já bych uvítala, kdyby se všechny ty zákazy (dětí, psů atd.) člověk dozvěděl předem. Nemám ráda, když projedu Google Maps, sociální sítě a webové stránky daného podniku, a stejně se nic nedozvím. Jinak mi to je asi jedno, ať si každý dělá, co uzná za vhodné. A já si taky pak zajdu do takového podniku, který mi bude sympatický. :)

Expand full comment

Poslední roky mě v restauracích otravuje otázka "bylo vše v pořádku?" Sakra! Přišel jsem na jídlo, na na kontrolu. Proč se mě málokdy v restauraci zeptají, zda mi u nich CHUTNALO? O to přeci u jídle jde na prvním místě, nebo ne? Co myslíte?

Expand full comment
author

ale tak asi je to trochu výsledek stereotypu jazyka, oni by se asi rádi zeptali, jestli ti chutnalo, ale vypadne z nich tahle píčovina ... no stress :)

Expand full comment

No jasně. Mnohdy jsou i milí a tak jim to povím.... v pořádku a chutnalo. Povězte to kuchaři :-)

Expand full comment

asi je zajímavé si říct, co to je "rozumný" poplatek u dortovného. na oslavě narozen dcery nám řekli, že je to 500,-, což je skoro cena dortu.... tak jsme ukončili oslavu, vzali si dort a šli jinam, kde nás nechali dokonce zadarmo...:-) To tržní prostředí je krásné...:-)

Expand full comment

Když mi paní povídala do telefonu, že od nového roku za rezervaci stolu pro 4 zaplatím předem 400;- a u stolu pro 6 osob zaplatím 600;- trochu mě to zarazilo. Ale chápu to. Nakonec jsem rezervoval jinou restauraci, zdarma, zjistil jsem, že tam taky dobře vaří a že občasná změna nemusí být špatná.

Expand full comment

Až na jednu otázku jsem odpověděl jako menšina... jsem asi divnej. Dobrou chuť!

Expand full comment

Je to rùzne. Když se mi restavrace nelíbí tak tam příšte nejdu. Vždycky to je o lidech. O personálu i hostech. Dojem ze sebelepší restaurace pokazí nevychovaní hosté, kteří tam právě jsou, nebo číšnik, který právě nemá svůj den.

Expand full comment

Jsou restaurace dobré, kde mě rádi vidí. Tam chodím. Do těch ostatních ne. Co je na tom tak složitého, paně Čermák?

Expand full comment

Překvapilo mě kolík lidí hlasovalo proti v poslední otázce:

Je OK, když si restaurace účtuje poplatek za kečup, majonézu navíc či další "dochucovadla"?

Za mě je to ok, když si například k burgeru s hranolky vybírám z pěti druhů omáček, které si dělají sami.

Příplatek za kečup, sojovku nepovažuji za ok, když vám číšník přinese košík plný lahviček a dochucovadly po americkém způsobu.

Expand full comment