Recept: Pohlreichova legendární líčka #boomervkuchyni
Líčka v Imperiálu byla prvním hipsterským jídlem, a to v době, kdy ještě hispeři chodili na základku a v Karlíně neexistoval ani jeden barbershop. Přiznání: měl jsem v letech 2006 až 2009 kancelář Na Poříčí hned za rohem, ale konkrétně na líčka jsem do Imperiálu nechodil. Nejvíc mně chutnala (a dodneška chutná) jejich pomazánka, kterou dávají k rohlíku před jídlem.
A taky vejce Benedikt, ale to mají k snídani. A do receptu na líčka to nepatří.
Pohlreichova líčka jsou telecí, ale znáte to. Když nemáte telecí, dáte tam hovězí. Já je koupil v řeznictví na Křižíkové. Od té doby, co jsem boomerský kuchař (oficiálně z Generace X), si dopřávám luxusu chovat se k řezníkům s jistou familiérnosti.
“Pěkná líčka!”, říkám. Podotýkám, že samozřejmě nemám nejmenší tušení, jak vypadají “pěkná líčka”, ostatně ani žádný jiný druh masa.
Ale když umíte udělat vývar, stáváte se oficiálně druhem člověka, který může řezníkovi pochválit maso.
“Jo,” řekl ten chlapík. “Kolik jich dáme?”
“Dvě? Tři?”, zkouším to, a ne…