#boomervkuchyni: Mafiánské špagety s masovými koulemi, které se nedají odmítnout
Masové koule jsou ultimátní boomerské jídlo, které zejména v dochucování skýtá velký prostor pro kreativitu, experimentování a prozkoumávání slepých uliček (třeba když vám ujede ruka s kajánským pepřem). Tenhle recept nepoužívá strouhanku, ale kousky bílého chleba, namočené v mléce. Koule jsou pak jemnější a nadýchanější. A půlku cibulky nedávám do směsi čerstvou, nýbrž udělanou do zlatova na másle. Tak jsem si to přečetl na webu Serious Eats, a osvědčilo se mi to. Co se týče těstovin, jsou nejlepší špagety nebo rigatoni.
Suroviny:
olivový olej
česnek (5 stroužků)
bílý chleba (100 g)
2 vejce
slanina nebo pancetta (80 g)
mleté maso:
- hovězí, s cca20 procenty tuku (300 g)
- vepřové, s cca 25 procenty tuku (200 gramů)
petržel (3 stonky)
pepř, sůl (podle chuti)
oregáno (max půl lžičky)
římský kmín (max půl lžičky)
čerstvá bazalka (30 lístků)
bílé víno (cca 200 ml)
špagety, případně jiné těstoviny (450 g)
parmezán (2x 50 g)
loupaná rajčata v konzervě (1 plechovka cca 400 g)
Příprava:
Nakrájím bílý chleba bez…