Jedno procento

Share this post

User's avatar
Jedno procento
Kdo servíruje kyjevské kuře? Historie jídla, které se stalo symbolem noblesy, konzumu i zbabělosti #boomervkuchyni
#boomervkuchyni

Kdo servíruje kyjevské kuře? Historie jídla, které se stalo symbolem noblesy, konzumu i zbabělosti #boomervkuchyni

Už čtvrtý díl seriálu o jídlech, která psala historii. Po italském salátu z Mexika, americké Číně a indické specialitě ze Skotska tu je kyjevské kuře, které nepochází z Kyjeva.

Miloš Čermák's avatar
Miloš Čermák
Feb 28, 2023
∙ Paid

Share this post

User's avatar
Jedno procento
Kdo servíruje kyjevské kuře? Historie jídla, které se stalo symbolem noblesy, konzumu i zbabělosti #boomervkuchyni
Share

Je to hlavolam zabalený do tajemství uvnitř záhady, řekl o Rusku v roce 1939 Winston Churchill.

To samé by se dalo říct i o kyjevském kuřeti, jednom z nejpopulárnějších jídel 20. století. A jak už to v podobných případech bývá, v Kyjevě nevzniklo, ale s Ukrajinou a hlavně Ruskem má hodně společného. Bohužel i s politikou.

Příprava záhadná není: do naklepaných kuřecích prsou zabalíte bylinkové máslo, necháte částečně zamrazit nebo aspoň aspoň hodně zchladit, a pak smažíte a pečete. Ale přesto tenhle pokrm obestírají mnohá tajemství.

Když to vezmeme od začátku, tak například není vůbec jasné, kdo ho vymyslel.

This post is for paid subscribers

Already a paid subscriber? Sign in
© 2025 Miloš Čermák
Privacy ∙ Terms ∙ Collection notice
Start writingGet the app
Substack is the home for great culture

Share