Milujeme restaurace a rádi tam trávíme čas. Chodíme tam s lidmi, které máme rádi. A mnohdy nás to sojí hodně peněz. Ovšem … a to asi znáte?! … se to ne vždy obejde bez konfliktů a napětí. Restaurace jsou někdy nervózn byznys, kde se příjemná atmosféra může lehce zvrtnout v konflikt.
Co platí víc? “Můj byznys, moje pravidla”, anebo “Host má vždycky pravdu!”?
Deník Guardian vybral před týdnem 16 palčivých dilemat moderní restaurace, a nechal o nich hlasovat panel šesti expertů: mimo jiné recenzenta restaurací, majitele a šéfkuchaře či experta na pohostinský byznys. Docela mě to zaujalo, zejména s ohledem na to, jak by hlasování dopadlo v Česku.
Expertů se můžeme zeptat, ale spíš jsem zvědavý, co si o tom myslíte vy. Hosté, případně majitelé či zaměstnanci restaurací (mezi čtenáři tohoto neswletteru o něklolika z nich vím). Takže proč si to neodhlasovat? Vybral jsem deset otázek, které mi přijdou relevantní a kontroverzní i v Česku. Hlasujte, jsem zvědavý, jak to dopadne!
Irituje me:
- hudba z repraku v restauraci
- neochotna, otravena obsluha (nic se behem covidu nenaucili)
- monotonni jidelaky (zacinaji chybet typicky ceska jidla)
Já bych uvítala, kdyby se všechny ty zákazy (dětí, psů atd.) člověk dozvěděl předem. Nemám ráda, když projedu Google Maps, sociální sítě a webové stránky daného podniku, a stejně se nic nedozvím. Jinak mi to je asi jedno, ať si každý dělá, co uzná za vhodné. A já si taky pak zajdu do takového podniku, který mi bude sympatický. :)