Možná znáte příběh o tom, jak vznikla pálivá oranžová “buffalo křídla”. Prý je vymyslela Teressa Bellissimo v roce 1964 v baru Anchor v Buffalu (městě ve ve státě New York), když jí pozdě v noci došly suroviny a musela něčím nakrmit hladové hosty. Nebo podle jiné verze byl hladový jen manžel.
Panebože, kolikrát jsme tuhle historku o “noční nouzovce” u různých slavných jídel četli nebo slyšeli? Ale kdo ví, třeba je to pravda.
Správná příprava Buffalo wings má přesná pravidla: křídla se lámou na polovinu pro snadnější konzumaci, smaží se bez obalování a následně se potírají charakteristickou oranžovou omáčkou z másla, pálivé omáčky a červeného pepře. Původně se servírovala s blue cheese dresinkem a řapíkatým celerem.
Z regionální speciality se stal celonárodní fenomén v 80. letech, dneska jsou oranžová křídla už světovou záležitostí. Když půjdete do amerického baru nebo irské hospody kdekoliv, je jisté, že budou na jídelníčku. A teď kacířská otázka: šlo by to bez křídel? Třeba … vím, že to…